Om oss

Be the best är en kennel startad 2007, som drivs av mig, Malin Hansen med hjälp av min man Tony och våra barn Amelie och Harley.

Mitt intresse för hundar har funnits sedan jag var liten, vi har haft hund i familjen sedan jag var i 10 års åldern. Det var vid denna tidpunkt som jag började hjälpa till på Beardetta´s kennel med hundpassning, valpning m.m. Och jag skaffade min första egna hund, en bearded collie när jag var 12år gammal.

När jag träffade min nuvarande man 2003 skaffade vi en schäffer, Tindra.
Två år senare kände vi att vi ville ha en hund till. Min man ville ha en dobberman och jag ville ha en bearded collie. Eftersom vi inte kunde enas om dessa raser fick vi söka runt efter en ras som kunde passa oss båda, efter att ha läst en hel del om staffordshire beslutade vi oss för att träffa denna ras och då smälte vi direkt. Det blev två långa bilturer till Örebro där vi köpte Notorious top dog´z be the best (Nicci).
I februari 2007 fick vi tyvärr avliva Tindra och kände givetvis en stor tomhet så i april 2007 köpte vi Scarpetta´s Arwen (Doris) som då var ca. 1,5år vilket passade oss perfekt eftersom vi inte ville ha två valpar samtidigt. Precis innan hade vi köpt hus i Mörarp som ligger en bit utanför Helsingborg och möjligheterna för mig att uppfylla min dröm om att starta en kennel såg ljus ut, eftersom jag jobbar 50% och har mycket tid över för våra djur. Och under sommaren 2007 registrerades vårt kennelnamn, Be the best efter vår första staffe så klart :-)
I mitten av oktober 2007 köpte vi vår första hanne Point of view watch out for Danny (Tyson) från Roskilde i Danmark.
Det var väl egentligen inte meningen att vi skulle ha en hund till så snart men när vi hitta en med så fina linjer ville vi inte missa denna kombination när vi nu hade chans att få en.

I början av 2009 blev Nicci svårtsjuk och efter olika behandlingar och många försök utan resultat fick vi ta det tunga beslutet att låta henne vandra vidare och slippa fortsätta lida. Detta var en av de mörkaste stunder i mitt och min mans liv, oerhört tungt. Tomrummet som Nicci lämnade var enormt både för oss människor och för hundarna. Våra planer på en 4:de hund, en tik som skulle varit på foder ändrades därför snabbt och vi beslutade oss för att hon skulle bo hos oss istället. När vi då efter mycket letande och olika besök träffade Fredrik och Sofie på kennel Elitestaff så fastnade vi direkt och blev därför glada när vi fick reda på att där skulle bli en liten valptik till oss.

Så i oktober 2009 körde vi kl. 02:00 från Helsingborg till Stockholm för att hämta vår lilla bebis Elitestaff dark diamond at BTB (Siri)


Syftet med våran uppfödning är att få fram rastypiska mentalt bra familjehundar därför bor och lever alla våra djur och deras valpar med oss som en familj. Något vi också lägger stor vikt vid är att hålla inavelsgraden nere i våra planerade kombinationer vilket inte alltid är lätt. Men om man går till sig själv människan, man får gifta sig och skaffa barn med sin kusin men hur många gör det?