Doris

Scarpetta´s Arwen "Doris"

2005-06-30

  • Höjd ca37cm
  • Vikt ca 15kg
  • L2Hga Clear (Testad)
  • Hc Clear (Testad)
  • Ögonlyst Ua

Doris kom till oss när hon var ca. 1,5år från Linköping, hon och Nicci vår första staffe fann varandra direkt. Det som avgjorde att vi fick ta hand om Doris var nog när Nicci och Doris efter en stunds lekande gick och drack vatten ur Doris skål samtidigt, Doris dåvarande matte trodde inte sina ögon för så hade Doris aldrig gjort med en annan hund tidigare.

Doris trivdes omgående hemma hos oss och tyde sig snabbt till Tony. Nu är deras favoritsyssla att ligga kvar i sängen en extra timme på helgerna och mysa. Doris är även den som lämnar sängen sist på vardagarna och man får nästan hämta henne inne i sängen med koppel för att få ut henne på morgon promenaderna.

Hennes "lathet" kommer sig nog av att när hon bodde hos sin tidigare matte följde hon med henne på jobbet som var på ett äldreboende och där vandrade hon runt mellan de olika rummen och fick godbitar och lite mys av alla de boende. Därav kommer nog henne svaghet för kakor, hon dreglar aldrig mer än när det kommer fram kakor.

Vi har även provat utställningskarriären med Doris men det va inget hon tyckte var speciellt roligt så vi slutade med det ganska omgående då vi tycker att allt man gör med en hund skall hunden också vara intresserad av och tycka är roligt. Trots hennes ovilja att visa upp sig  har hon fått fina bedömningar och vi är nöjda med henne.

Efter att Doris fick en ganska allvarlig livmoderhals inflammation efter sin senaste kull valpar så beslöt vi och för att sterilisera henne på inrådan av vår veterinär så nu lever hon ett stilla liv som "pensionär"